Το Χρονολόγιο του Σ.Α.Α.Κ.
2001 Πρόεδρος Άγγελος Παπαϊωάννου
Ο Σύλλογος Αποφοίτων διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “Αντιμετωπίζοντας τις Καταστροφές” (“Confronting Disaster”), ενώ τον Φεβρουάριο ακολουθεί η βραδιά “Αρμένιοι και Ανατόλια (1886 – 2002)”. Η Thea Halo συγγραφέας του best seller στις ΗΠΑ και την Ελλάδα “Ούτε το όνομα μου”, τιμάται από τον ΣΑΑΚ για τη συμβολή της στην ανάδειξη του ζητήματος της Ποντιακής Γενοκτονία. Μέλη του ΣΑΑΚ και μαθητές του International Baccalaureate συμμετέχουν στο διεθνές πρόγραμμα “Clean up the Med” (“Καθαρίστε τη Μεσόγειο”) και καθαρίζουν την ακτή “Καβουρότρυπες” στη Σιθωνία Χαλκιδικής.
1999 – 2000 Πρόεδρος Φάνης Βάρβογλης
Η ομάδα Εθελοντισμού πλαισιώνεται από αποφοίτους, μέλη της ιατρικής κοινότητας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα Κέντρα Φροντίδας Οικογένειας (ΚΕΦΟ) στις Συκιές και τον Φοίνικα, ενώ άλλες ομάδες εθελοντών δραστηριοποιούνται στον Άγιο Στυλιανό και στον τσιγγάνικο καταυλισμό της Χαλάστρας. Ο ΣΑΑΚ διοργανώνει επίσης και συσσίτιο υπερηλίκων στα ΚΕΦΟ του Φοίνικα.
1997 Πρόεδρος Τζέκης Φλωρεντίν
Ο Σύλλογος συμμετέχει στον Τηλεμαραθώνιο του Mega Channel για την ενίσχυση της Εταιρείας Σπαστικών Ελλάδος. Από εκείνη τη χρονιά ξεκινά η εντατική προσπάθεια του ΣΑΑΚ προκειμένου να κινητοποιήσει τα μέλη του και να οργανώσει ομάδα Εθελοντισμού ως αιχμή της κοινωνικής του προσφοράς.
1996 Πρόεδρος Πέτρος Αποστολίδης
Συστήνονται 14 ομάδες εργασίας των αποφοίτων προς επίτευξη των στόχων του ΣΑΑΚ. Οι ομάδες είναι οι εξής: Δράσης, Επαγγελματικής Αποκατάστασης, Είσπραξης συνδρομών, Μελών, Εντευκτηρίου, Εύρεσης Πόρων, Περιοδικού, Επικοινωνίας, Θεατρικού Ομίλου, Θεοδωράκι, Σχολείου, Μουσικής Αγωγής. Την ίδια χρονιά δημιουργείται ομάδα βόλεϊ γυναικών.
1993 Πρόεδρος Μαριάνα Γεμενετζή Παγκάλου
Η αρωγή του ΣΑΑΚ προς το χωριό Θεοδωράκι συνεχίζεται. Ο Κωστής Μοσκώφ με πρόσκληση του Συλλόγου δίνει ομιλία στο Κολλέγιο.
1992 Πρόεδρος Μαριάνα Γεμενετζή Παγκάλου
Ο Σύλλογος “αδελφοποιείται” με το ακριτικό χωριό Θεοδωράκι του Νομού Πέλλης και συνδράμει στη βελτίωση των κτιριακών υποδομών (σχολείο, βιβλιοθήκη, εργασίες αναστήλωσης της Εκκλησίας). Τον Μάιο του ίδιου χρόνο οργανώνεται στο σχολείο τριήμερο εκδηλώσεων για το Μακεδονικό ζήτημα και προσκαλείται για συναυλία ο Διονύσης Σαββόπουλος. Το Alumni Drama Club παρουσιάζει στην Αίγλη και το Θέατρο Κήπου την κωμωδία του Μολιέρου “Ταρτούφος” σε σκηνοθεσία Κώστα Αθυρίδη.
1989 Πρόεδρος Πέτρος Μήτρου
Ο ΣΑΑΚ διοργανώνει σεμινάριο για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Δυσλεξία και αποφασίζει την εμπλοκή του στο πρόγραμμα “Παιδικό Χωριό ΣΟΣ Ελλάδος”. Επίσης συστήνεται Μονάδα Σχολικής Συμβουλευτικής.
1987 Πρόεδρος Πέτρος Μήτρου
Διοργανώνονται εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 50 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου. Χορηγούνται 10 υποτροφίες, αντί των 6 των τελευταίων χρόνων.
1985 Πρόεδρος Πέτρος Μήτρου
Περιορίζονται οι δραστηριότητες του Συλλόγου λόγω οικονομικών δυσχερειών. Ξεκινά εκστρατεία για την ανεύρεση πόρων ανάμεσα στα μέλη και τους αποφοίτους για τη διαφύλαξη της ακίνητης περιουσίας του ΣΑΑΚ. Συγκεντρώνεται το ποσό των 600.000 ενώ αποφασίζεται και η αξιοποίηση μέρους της περιουσίας του ΣΑΑΚ για την καταβολή των οφειλών.
1984 Πρόεδρος Πέτρος Μήτρου
Το Anatolia Alumni Drama Club παρουσιάζει το έργο “Godspell”. O Σύλλογος αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα με την ιδιοκτησία του επί της οδού Σοφούλη.
1982 Πρόεδρος Πέτρος Μήτρου
Καθιερώνεται το καθεστώς των “μερικών υποτροφιών” για την επιβράβευση των επιδόσεων στο Κολλέγιο παιδιών μελών του Συλλόγου. Καθιερώνεται το προνομιακό καθεστώς στις εισαγωγικές εξετάσεις στο Κολλέγιο για τα παιδιά μελών του Συλλόγου, σχετικά με την κατάταξη τους στον πίνακα των επιλαχόντων. Καθιερώνεται επίσης η εκπτωτική κάρτα για τα μέλη του Συλλόγου σε καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Το περιοδικό “Anatolia Alumnus” κυκλοφορεί σε τέσσερα τεύχη και για πρώτη φορά περιλαμβάνει επαγγελματικό οδηγό των αποφοίτων. Στην παιδική και εφηβική ομάδα μπάσκετ συμμετέχουν και μαθητές του σχολείου.
1979 – 1981 Πρόεδρος Θ. Κοντόπουλος
Η ομάδα μπάσκετ αγωνίζεται στη Β΄ κατηγορία. Τα οικονομικά του Συλλόγου τακτοποιούνται.
1977 Πρόεδρος Θ. Κοντόπουλος
Χορηγείται μία υποτροφία. Οργανώνεται από το Κολλέγιο το πρόγραμμα υποτροφιών από τάξεις αποφοίτων και σε συνεργασία με τον Σύλλογο.
1976 Πρόεδρος Θ. Κοντόπουλος
Πραγματοποιείται αποκριάτικος χορός στη Λέσχη. Διοργανώνεται το Homecoming για δεύτερη χρονιά. Καταβάλλεται προσπάθεια για οικονομική ανασυγκρότηση του Συλλόγου και αύξηση των μελών του. Καθιερώνεται η ετήσια βράβευση των καλύτερων μαθητών στην αγγλική γλώσσα στην τελετή αποφοίτησης.
1970 – 1973
Παύουν οι δραστηριότητες του Συλλόγου, που διατηρείται χάρη στην οικονομική στήριξη των μελών και ειδικά του Τάσου Αθανάσογλου.
1967 – 1970 Πρόεδρος Π. Αποστολίδης
Το τμήμα πυγμαχίας συνεχίζει την ικανοποιητική του πορεία και η ομάδα μπάσκετ κατακτά το πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας Θεσσαλονίκης και αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία.
1965 Πρόεδρος Π. Αποστολίδης
Η ομάδα πινγκ πονγκ σημειώνει σειρά επιτυχιών. Το πυγμαχικό τμήμα έρχεται 1ο ανάμεσα στα επαρχιακά σωματεία και 4ο στην Ελλάδα. Οι δωρεές μελών και τα έσοδα των εκδηλώσεων ενισχύουν σημαντικά την οικονομική κατάσταση του ΣΑΑΚ.
1964 Πρόεδρος Σ. Κωνσταντινίδης
Η ομάδα πινγκ πονγκ κατατάσσεται 1η στο πρωτάθλημα και 2η στο πρωτάθλημα παίδων. Δημιουργείται τμήμα ενόργανης γυμναστικής και πυγμαχίας. Το Φροντιστήριο διακόπτει τη λειτουργία του. Χορηγούνται 4 υποτροφίες στα μαθητές του σχολείου.
1962 Πρόεδρος Σ. Κωνσταντινίδης
Συνεχίζονται τα έργα ολοκλήρωσης του Εντευκτηρίου. Το Αθλητικό Τμήμα κατακτά την 1η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μαζί με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ. Διοργανώνεται τουρνουά με την ομάδα μπάσκετ του Αμερικάνικου Στρατού και τουρνουά στο πλαίσιο της ΔΕΘ με μεγάλη συμμετοχή ομάδων. Ιδρύεται Ταμείο για την κάλυψη των εξόδων των αθλητικών ομάδων και των εγκαταστάσεων. Το Αθλητικό Τμήμα του ΣΑΑΚ ενισχύεται οικονομικά από το κράτος για την επέκταση των εγκαταστάσεων του. Δημιουργείται τμήμα πινγκ πονγκ.
1960 Πρόεδρος Κ. Σπηλιώτης
Η ομάδα μπάσκετ ισοβαθμεί στην 3η θέση του πρωταθλήματος με τον Ηρακλή. Γίνονται προσπάθειες για την αποπεράτωση του γηπέδου μπάσκετ μία προσπάθεια που χρηματοδοτείται και από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το Φροντιστήριο λειτουργεί με 280 μαθητές. Χορηγούνται δύο υποτροφίες σε μαθητές του Κολλεγίου. Ο ετήσιος χορός δίνεται στο “Μεντιτερανέ”.
1959 Πρόεδρος Κ. Σπηλιώτης
Το Φροντιστήριο εξακολουθεί να λειτουργεί. Οι ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους.
1957 Πρόεδρος Η. Παπαδάκης
Ο Παιδικός Σταθμός παρέχει τις υπηρεσίες του σε 32 παιδιά ηλικίας 3 – 6 ετών, διοργανώνει τρεις παιδικές γιορτές, ενώ ξεκινά και η Παιδική Βιβλιοθήκη με 250 βιβλία και 210 συνδρομητές, η οποία είναι η πρώτη στη Θεσσαλονίκη και από τις ελάχιστες σε όλη τη χώρα. Με τη συμπαράσταση του ζεύγους Mendehall πραγματοποιούνται επισκέψεις στις οικογένειες των παιδιών του Παιδικού Σταθμού και διανέμεται ρουχισμός. Η ομάδα βόλεϊ του Αθλητικού Τμήματος ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια της Θεσσαλονίκης. Διοργανώνεται ο αποκριάτικος χορός, που εξελίσσεται σε ένα από τα πιο σημαντικά κοσμικά γεγονότα της πόλης.
1955 Πρόεδρος Π. Ουλκέρογλου
Το Φροντιστήριο και ο Παιδικός Σταθμός συνεχίζουν κανονικά την εύρυθμη λειτουργία τους. Λειτουργούν τμήματα μοδιστρικής και οικιακής οικονομίας στη Σχολή του Λευκοχωρίου
1954 Πρόεδρος Π. Ουλκέρογλου
Το Φροντιστήριο συνεχίζει τη λειτουργία του με 570 μαθητές και ο Παιδικός Σταθμός με 30 παιδιά. Η Γεωργοτεχνική Σχολή στο Λευκοχώρι απονέμει διπλώματα σε 28 ξυλουργούς και 30 σιδηρουργούς. Παράλληλα ολοκληρώνεται το δίκτυο ύδρευσης και κατασκευάζονται πτηνοτροφείο, κονικλοτροφείο και χοιροστάσιο. Ο Αθλητικός Σύλλογος οργανώνει τον ετήσιο ανώμαλο δρόμο των 5.000 μ.