-Ποιο ήταν το κίνητρο που σας ώθησε στην απόφασή σας να συμμετάσχετε ενεργά στην πολιτική ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος;
Η απόφασή μου να εμπλακώ πολιτικά είναι λόγω αντίδρασης απέναντι στην πληγωμένη εικόνα που εμφανίζει η πόλη μου. Τα γνωστά σε όλους προβλήματά της θα έπρεπε να έχουν ήδη λυθεί με κάποιο τεχνοκρατικό και ρεαλιστικό τρόπο. Πιστεύω ότι σε αυτή την κατεύθυνση μπορούν να βοηθήσουν άτομα με διαφανή και ολοκληρωμένη πορεία στην πόλη σε επαγγελματικό, οικογενειακό, κοινωνικό επίπεδο. Άτομα που δεν έχουν να κερδίσουν κάτι, για να το πω απλά, και κίνητρό τους δεν αποτελεί κανένα μεγαλεπήβολο όραμα, παρά μόνο η επίμονη προσπάθεια για εξεύρεση λύσεων.
-Ποιος είναι ο τομέας στον οποίο μπορείτε να προσφέρετε και, επιγραμματικά, ποιες είναι οι προτάσεις σας για τη βελτίωση της ισχύουσας κατάστασης;
Ο τομέας στον οποίο θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω λόγω επαγγελματικής ιδιότητας είναι πρωτίστως ο τομέας του Πολιτισμού. Η επιτυχής εξωστρέφεια της πόλης -ένα από τα θετικά επιτεύγματα της απερχόμενης διοίκησης, οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε αυτό- πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί. Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να εστιάσουμε και στην καθημερινή πολιτιστική αισθητική των δημοτών με διάφορες δράσεις. Ένας ακόμα τομέας για τον οποίο έχω ιδιαίτερη ευαισθησία είναι αυτός της Κοινωνικής Πολιτικής. Ούσα η ίδια διαγνωσμένη με αυτοάνοσο νόσημα από το 2008, δυστυχώς γνωρίζω από πρώτο χέρι πώς είναι να προσπαθείς να «επιβιώσεις» καθημερινά σε ένα αφιλόξενο αστικό περιβάλλον όπως εμφανίζεται και είναι η πόλη μας. Γνωρίζω εξ ιδίων το πώς αντιμετωπίζεσαι ως μειονεκτών σε μεγαλύτερο η μικρότερο βαθμό, είτε αυτό έχει να κάνει με κάποιου είδους αναπηρία, είτε αφορά σε μια εξάρτηση, σε οτιδήποτε γενικά σε βγάζει «εκτός συνόλου».
Ως προτάσεις για τα παραπάνω ενδεικτικά παραθέτω: έλεγχος σε τραπεζοκαθίσματα – παραεμπόριο – πλανόδιοι -καθαριότητα-, εμπλουτισμός του θεσμού των Δημητρίων, οργανωμένη μουσική δρόμου, θρησκευτικός τουρισμός, πολιτιστικές δράσεις σε συνδυασμό με fundraising για τα ιδρύματα-συλλόγους της πόλης, κοινωφελής αξιοποίηση διατηρητέων κτιρίων, ενίσχυση βυζαντινής ιστορίας και δημοτικής παράδοσης, ενιαίο μητρώο συλλόγων-ιδρυμάτων ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται και να μην αλληλοκαλύπτονται σε επίπεδο δράσεων, Μουσείο Πόλης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση Αγιορείτικης Εστίας, και τόσα άλλα!
-Πόσο επηρέασε την προσωπικότητα και τις επιλογές σας το Ανατόλια;
Η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια των μαθητικών μου χρόνων δεν ήμουν σε θέση να αναγνωρίσω και να εκτιμήσω το τι σημαίνει Κολέγιο Ανατόλια ως ολότητα. Αργότερα όμως, κατά τη διάρκεια των δυο πανεπιστημιακών σπουδών μου και μετέπειτα στον εργασιακό μου χώρο αλλά και στην προσωπική- οικογενειακή μου πορεία, συνειδητοποίησα μέρα με τη μέρα τη συμβολή του συγκεκριμένου σχολείου στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς μου. Το Ανατόλια σου μαθαίνει να σκέφτεσαι «έξω από το κουτί», πράγμα που αποδεικνύεται σωτήριο, ειδικά υπό αντίξοες συνθήκες. Σου μαθαίνει να μετατρέπεις σε δύναμη τις αδυναμίες σου. Ό,τι και αν θέλεις και αν προσπαθήσεις πραγματικά τότε, και μπορείς, και θα τα καταφέρεις.